NYHETER

SAMISK HØSTFEST OG KONSERT MED
MARIT HÆTTA ØVERLI M/BAND OG ROLF MORTEN AMUNDSEN (FRONTFIGUR I ROLFFA)

Sted: Ølhallen i Tromsø
Dato: Lørdag 22.oktober kl.20:00 - 01.30 (Konsertstart kl.21:00)
Billettpris: Kr.150,-
Aldersgrense: 18 år

Rollfa

Rolffa komponerte i 2006 låten Partyjoik, som slo igjen med ett brak, og siden har det gått slag i slag med spillejobber på festivaler som Midnattsrocken, Døgnvill, Skippagurrafestivalen osv.

I oktober 2010 deltok de på NRK Urørts konkurranse som gikk ut på å lage den beste coverversjonen av Kaizers Orchestras ikke-utgitte låt Hjerteknuser.

Rolffa har i hele sommer høstet gode kritikker for deres usedvanlige sceneshow, på festivaler rundt i hele landet, som inkluderer tekster på samisk, norsk og engelsk.

Rolffa vant også sangdelen av Samisk Grand Prix i år med låten "Gulatgo Mu?", og skal i november til Italia for å konkurrere på den euro­ peiske sangkonkurransen Liet.

Frontvokalisten i Rolffa, Rolf Morten Amundsen, spiller et utvalg låter fra Rolffa-reportoaret på høstkonserten på Ølhallen

Marit Hætta Øverli

Marit Hætta Øverli har gått hele veien gjennom alskens sjangre før hun fant at joik er der hun henter mest inspirason i fra. Og da menes som fra barnestjerne på 70-tallet i den gang kjente “Maze Nieiddat” med polkajoik,mars og tango, via gospelsang, hatt progressivt rockeband som komp, popmusikk m bla. Svein Dag Hauge som produsent (Lava, Sissel Kyrkjebø mfl.), jobbet med jazzmusikere og turnert bla i USA og Kanada. Alt dette før hun fant ut at hun helst ville styre mye av den musikalske retningen selv og har funnet den retningen som hun er komfortabel med. Dette har resultert at hun er meget etterspurt bla i event-markedet og gjør gjennom året ukentlige opptredener.

I kveld har hun med seg sin faste samarbeidspartner; gitaristen Klemet Anders Buljo (komponist i et utall prosjekter i Sapmi, bla Sami Grand prix,men også band som Orbina, Duolva Duottar osv.).

Konfransier: Mikkel Gaup

Velkommen - Bures Boahtin

 

VIIDDIDUVVON MIELLAHTTOCOAHKKIN / UTVIDET MEDLEMSMØTE

Sted: Prestvannet Skole
Tid: Tirsdag 22.november kl.18:00-20:30

Romssa Sámi Searvi bovde miellahtuid ja eará berošteddjiid sámi birrasiin ságastit, maid áššiid mii háliidit ovddidit suohkanii dahkan dihte Romssa buoret báikin buot sámiide.
Gokko skuovva cárvu ja makkár konkrehta ja buriid doaimmaid sáhtašit dahkat ja cadahit eanet olggobealde giellahálddašanguovllu?

Romssa Sámi Searvi / Tromsø Sameforening inviterer med dette medlemmer og andre interesserte i samiske miljøer til møte hvor vi kan diskutere hva vi vil fremme overfor kommunen for å gjøre Tromsø til en bedre by for samer.

Hvor trykker skoen og hva mer kan gjøres av konkrete, gode tiltak utenfor samisk språkforvaltningsområde?

VELKOMMEN - BURES BOAHTIN

     

RSS avholdt medlemsmøte på Árnda - Universitet i Tromsø´s samiske kulturhus, tirsdag 10.mai 2011 kl.19:00

Aili Keskitalo holdt innledning til debatt om temaet:"Tromsø inn i Språkforvaltningsområdet?"

Tromsø kommunes handlingsplan for samisk språk som var sendt ut på høring ble diskutert av møtet. - Høringssvar til Tromsø kommune ble vedtatt.

Les pressemelding angående høringsvar fra RSS.

Andre saker på møtet var:
- Styret orienterte om styrets arbeid i året som har gått
- Medlemsarrangementer og medlemsfordeler i 2011: Foreningen arrangere kafé med medlemsrabatt, medlemmene vil få tilbud om rabatt på billetter til årets Riddu-festival, og styret vil arrangere en konsert til høsten i forbindelse med Forum-konferansen i oktober.

- Hva medlemmene ønsker at RSS skal jobbe for/med framover:
Forslag på studiesirkel om Samerettsutvalget II. Dette kunne arrangeres i samarbeid med Samiske juristers studentforening og samisk studentforening. Samisk studentforening arrangerer allerede duodji-kurs.

RSS skal ta kontakt med samisk studentforening for et tettere samarbeid med dem om kurs (frynsing av sjal, sying av luhkka, skinngarving etc.) og andre arrangementer.

- Eventuelt
NSR arrangerer tillitsvalgtskonferanse i Kirkenes 17. til 19. juni med forskjellige samepolitiske tema. RSS kan sende to representanter til konferansen.

 
Foto: Crazeville Records/J. M. Gaup

Beaivvás Sami Teather
"Sangen fra Rotsundet"

Sted: Rådstua Teaterhus
Tid: 29.september Kl.19:00
Billetter: Kjøp billetter her

Natten for han skal henrettes sitter en ung mann lenket i et mørkt fangehull, dømt for drap. I det han går sine siste timer i møte blir han oppsøkt av fruen på godset - den jevngamle prestedatteren Ovidia, som er pålagt ansvaret for fangens sjelelige omsorg. Hun forsøker a forstå hva som har fått drengen hennes til å begå drap på uskyldige mennesker.

Handlingen tar utgangspunkt i en virkelig historie, opprinnelig nedtegnet av Ernst Isaksen: 9. juli 1791 ble den 26 år gamle kvængutten Moses Samuelsen sammen med en yngre kamerat dømt til døden for tyveri og drap på fem mennesker i Sør-Rotsund i Troms. Hele dramaet - både tyveriene, drapene og fengslingene fant sted i 1790-1791 på proprietærgodset til den unge enken Ovidie Fredrikke Kildal Hysing (senere kjent som den myteomspunnete Madam Lyng).

Forestillingens varighet er omkring 1 time og 30 minutter.

Les mer på sidene til Beaivvás Sami Teather

 
 
 
Tromsø Sameforening - NSR
Adresse: Postboks 451
9255 Tromsø
Org. nr.: 981270215

Kontakt oss: post@tromsosameforening.no
 
Samarbeidspartnere
- SSSR-Tromsø Samiske Studentforening
- Gaisi Språksenter
- Samisk foreldrenettverk
- Tromsø kommune
 

Støtt RSS i Grasrotandelen når du tipper neste gang

Siden Norsk Tipping ble etablert har hele overskuddet gått til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til være med å bestemme hva noe av overskuddet skal gå til.

Du kan nå velge hvilket lag eller forening som får fem prosent av din spillerinnsats. Det vil si at dersom du spiller Lotto for hundre kroner, går fem kroner til din grasrotmottaker. Og best av alt; din innsats, premie eller vinnersjanse vil ikke reduseres!

Velg Tromsø Sameforening neste gang du tipper.

© 2010 - Tromsø Sameforening - NSR
Webredaktør: Gøran LindeXTReMe Tracker