STJERNETEGN
   
 
VEKTEN (24. sept - 23. okt)

Side 1

Vektens stjernebilde viser to vektskåler og dette tegnet er faktisk det mest harmoniske og avbalanserende av alle. Vekten ønsker nemlig altid å veie forskjellige interesser og krav opp mot hverandre og det er meget viktig at rettferdigheten skjer fyllest. Hvis Vekten selv har gjort noen urett vil han eller hun ikke få fred i sjelen før skaden er gjort god igjen.

En Vekt er utrolig dyktig til å få andre mennesker til og samarbeide og til å megle når det er uenigheter. Det diplomatiske talent som karakteriserer Vekten kommer da også først til sin fulle utfoldelse innen arbeidsområder hvor der er mange interesser på spill på en gang. En Vekt kan således bli en god auksjonarius, sakfører eller ambassadør i utenrikstjenesten. Men sansen for harmoni kan også føre en Vekt over i mere kreative felter hvor det handler om skjønnhet og estetikk. Mest av alt er det viktig for Vekten at det er en god stemning på arbeidsplassen og at andre mennesker også trives godt.

En Vekt er et meget sosialt vesen som er god til å knytte bånd til andre og som går sterkt inn for partnerskap både i arbeid og kjærlighet. Vekter trives rett og slett ikke med å arbeide eller bo alene. En singeltilværelse får dem hurtig til å føle seg utilpass.

Vekten er nemlig den fødte romantiker som tror på den store kjærligheten. Faktisk er kjærlighet og ekteskap det aller viktigste i Vektens tilværelse, som da også styres av planeten Venus.

Desverre har Vekten en tendens til å stille sin partner opp på en pidestall og tilbe vedkommende som en gud. Det kan være vanskelig for en partner å leve opp til denne rollen. Siden Vekten samtidig har en tendens til å feie problemer "under gulvteppet" kan en partner godt komme til å føle seg presset av urealistiske forventninger. Der er noe drømmende ved Vekten som vil gjøre alt for å unngå et brudd i sitt forhold, men som selv kan medvirke til forholdets oppløsning ved å stikke hodet dypt ned i sanden når det er problemer.

Som regel vil Vekten likevel bevare sitt gode forhold, tiltrekkende som dette mennesket er. Overalt er Vekten populær på grunn av sitt generøse vesen. En Vekt elsker å feste og nyte tilværelsen, men gleder seg også over å se andre ha det godt. Det er blant annet dette fine trekket som gjør Vekten så elskelig.

 

 

Les mer >>>