STJERNETEGN
   
 
STEINBUKKEN (22. des - 20. jan)

Steinbukkens mennesker er nok de mest hardtarbeidende i hele stjernehimmelens dyrekrets. Likevel er ikke en Steinbukk noen Aladdintype som plutselig tjener en formue på hurtige avgjørelser i forretningsverdenen eller gjennom dristige kjøp på børsen. I stedet kjemper Steinbukken seg opp på karrierens stige gjennom hardt slit og målrettet streben. Steinbukken overveier nøye sine trinn for ikke å tråkke forkjært. Han/hun kjemper seg opp alene og utholder nøysomhet og avkall uten å klage.

Steinbukken når oftest først sitt mål i moden alder - og ofte betaler de en pris for sin arbeids- og karriereorienterte livsstil. Prisen kan være en viss distanse i forhold til andre mennesker. En Steinbukk har således ofte mange bekjente, men få venner. Sin innerste sjel blotter Steinbukken ikke og kommer man for tett på den bluferdige Steinbukk viker hun eller han tilbake på sikker avstand. Steinbukken bærer da også en form for maske som de gjemmer seg bak og dermed tillegger de seg en bestemt stil overfor sine medmennesker.

På tross av disse trekkene er Steinbukken ikke kjedelig eller sneversynt. Det er noe paradoksalt og fascinerende ved dette tegnet. Dets mennesker som er så nøysomme, som kan lite om forbruk, som er preget av alvor og tyngde, men som likevel eier humorens nådegave og den letthet som hører med til å kunne se det absurde i mange av livets situasjoner.

Deres venner holder av dem på grunn av disse trekkene og beundrer kanskje også Steinbukkens konsekvens i forhold til sitt eget liv. Hvis en Steinbukk betaler en pris for sin suksess skjer det med åpne øyne. Allerede som barn er mange Steinbukker klar over at de er annerledes enn andre. De er kanskje "gammelkloke" og trives best i selskap med mennesker som er langt eldre enn dem selv. Kanskje føler de seg mindre glade og spontane enn andre barn, men likevel behøver de ikke å være ulykkelige. For allerede på dette tidspunkt har de en indre balanse og en gedigen tyngde, som henger sammen med Steinbukkens tidlige og rolige aksept av sin egen skjebne og sitt eget særpreg.