STJERNETEGN
   
 
SKYTTEN (23. nov - 21. des)

Skyttens tegn beherskes av planeten Jupiter som også kalles "Lykkens planet". Mennesker som er født i dette tegnet følges da også ofte av hell. De er meget populære mennesker. Det er noe lett og muntert ved deres vesen som gjør forholdet til andre ubesværet og fritt og de har derfor lett for å innlede nye bekjentskaper.

Tegnet står for allsidighet og nysgjerrighet. Den eventyrlystne Skytte elsker forandring og reiser. Når de er ute og reiser kaster Skytter seg gjerne ut i fjellklatring, rafting og andre dramatiske aktiviteter. Hjemme søker de avvekslende jobber som hele tiden byr på nye utfordringer. Ofte har de to jobber på en gang eller arbeider med flere parallelle prosjekter. Fordi Skytter søker svar på alt og er så gode til å lære, er de også gode til å lære fra seg. Derfor er arbeide som lærer eller konsulent ideelt for en Skytte hvis tegn også kaldes "Rådgiverens tegn".

På det følelsesmessige plan føler Skytten noe av den samme rastløshet. I unge år er Skytter meget aktive seksuelt og flagrer ofte fra det ene forhold til det andre. Her skal det mye til for å få en Skytte til å binde seg. Tegnet kalles også "Ungkarstegnet" for Skytten ser sjelden det fordelaktige i et mere forpliktende forhold. Faktisk kan det være vanskelig for en Skytte å se forskjell på et dypere og et mere overfladisk forhold.

Skytter er ikke særlig gode til at forstå andre og de skuffer ofte andre mennesker av samme grunn. Det skyldes nemlig ikke ond vilje, men snarere mangel på menneskeforstand hos Skytten som heller ikke er særlig god til å forstå seg selv. Skytten vil i det hele tatt heller se seg selv som en del av et større hele enn som enkeltperson.

På grunn av deres interesse for de store linjer er Skytter imidlertid ofte noen spennende mennesker å lytte til. De kan også være med på å prege unge mennesker ved å gi dem visjoner som rekker ut over hverdagens tredemølle. Med sin pil og bue sikter den ambisiøse Skytte høyt og er ofte med på å legge ting til rette for fremtidens samfunn.