STJERNETEGN
   
 
SKORPION (24. okt - 22. nov)

Skorpionens tegn er et meget lidenskapelig tegn og Skorpionene har ofte en voldsom seksuell energi. Deres følelsesliv er i det hele tatt som en høyspent. Enten elsker eller hater en Skorpion. Det finnes ingen mellomvei for disse menneskene som har en jernvilje og en selvkontroll som gjør dem til enere i flokken. Da de også har tendens til å styre og kontrollere andre blir de ofte førerskikkelser innenfor bevegelser og organisasjoner.

Her kan Skorpionen spille en negativ rolle som forfører som får andre i sine garn. Det kan for eksempel skje i en religiøs kult hvor unge mennesker oppgir sin selvstendige dømmekraft og deres familie og venner. Men Skorpionen kan også bruke sin usedvanlige påvirkningskraft i det godes tjeneste som en karismatisk veileder som bringer skjulte evner frem i folk. En Skorpion kan være en forløser og befrier som gir andre menneskers liv en uventet positiv dreining. Noen Skorpioner arbeider da også innen terapeutiske sammenhenger med healing eller samtaleterapi.

Skorpioner er nemlig gode til å avlese hva som foregår i andre mennesker. Tegnet er et vanntegn og det som foregår under vannoverflaten er faktisk Skorpionens spesialfelt. Disse personene er gode til å avdekke det skjulte både hos andre mennesker og på et plan hvor det dreier seg om noe mere abstrakt. Skorpionenes skarpsindighet gjør dem til blendende forskere og de har dessuten særlige evner som gir dem kontakt med det okkulte. Man kan si at de avslører det skjulte og bringer det frem i lyset.

Med disse usedvanlige evner og gaver er tilværelsen ikke lett for en Skorpion. Er man født i dette tegnet tar man tilværelsen meget alvorlig og mange lider da også av depresjoner. De kan også ha tendens til å bli for selvopptatte og mistenksomme overfor sine medmennesker. Har man fornærmet en Skorpion viser han/hun for eksempel ikke sin misnøye eller vrede åpent, men later som ingenting og ruger i taushet over det som har skjedd.

Det sier seg selv at det heller ikke er lett å leve sammen med mennesker som er født i dette tegnet (hvis det da ellers skulle lykkes å overtale Skorpionen til et fast parforhold!) Til gjengjeld er det ingen grunn til å tvile på de ekte positive følelser hos dette spennende og begavede mennesket som føler en dyp og vedvarende kjærlighet til sine nærmeste og sine trofaste venner.